stroken.blogg.se

En blogg till för dom som haft stroke, eller är anhöriga till någon som haft stroke. Dela med er av era historier, det enda kravet är att det är 100% sanning. Här är en blogg där vi hjälper varandra, kanske har någons anhörig gått bort efter en stroke och behöver hjälp? Då finns vi där!!

Historia av Annelie Persson

Kategori: Historier

Allt började med en hjärtoperation i sep 2006 då jag gjorde en klaffoperation i Uppsala.
Jag fick äta trombyl förstås men sa till min hjärtläkare efter några månader att jag ville sluta äta det för jag fick ont i magen av den, så jag la av med den.
Har alltid haft lite problem med huvudvärk typ ögonmigrän men inte tänkt så mycket på det.
Jag vaknade som vanligt en morgon i oktober 2007 och var väldigt trött men tänkte inte så mycket på det heller utan det går väl över senare trodde jag.
 
Tog en cykeltur och uträttade lite saker, kom hem och var fortfarande väldigt trött så gick o la mig och började må lite illa.
Jag gick in i rummet och la mig i soffan, hade tänkt till så jag tog båda telefonerna med mig, låg ett tag där och skulle sen resa på mig men ramlade liksom ner mellan soffan och bordet och då förstod jag att allt inte stod rätt till.
Jag kravlade mig upp i soffan igen, låg där ett tag, sen försökte jag resa mig igen och då gick det bra så jag gick på toaletten, dock utan nån telefon.
 
När jag är klar där och reser mig upp så han jag tänka på en sekund att det här känns inte bra, pang så svimmar jag. Jag har ingen aning om hur länge jag låg där och hade mitt i oturen också kunna slå mig på badkarskanten men klarade mig, jag kröp ut i vardagsrummet och där ringde jag 112 och även min sambo.
Det gick med en himla fart och en ambulans kom, just när dom kom var jag redig så då kunde jag ta på mig skorna och ta hissen ner till båren (vi bodde i ett äldre hus med liten hiss så dom fick inte med sig båren, men hade jag inte kunnat gå så hade dom ju ordnat det)
Jag kommer in på akuten och då är jag också redig men sen försvann det samt rörelserna och känslan på vänster sida, kunde knappt röra mig och vänster sida på munnen hängde. Jag får en stötdos med Trombyl.
 
Jag fick komma på Strokeavdelningen förstås, jag var helt slut, det gick några dagar sen fick jag röra mig lite med en rullator, träffa läkaren, kurator, arbetsterapeut mm. Det var inte en lugn stund :)
Samtidigt gick vinterkräksjukan på avd så naturligtvis fick jag det också mitt i allt men då hade jag fått tillbaka rörligheten och gick utan rullator men trött var man ju som bara den.
Magnetröntgen visade på 2 stycken proppar och 1 propp sen tidigare men det kunde man inte säga när den varit.
Jag låg inne på avdelningen i drygt 2 veckor, vilken fantastisk personal det var och vårdkedjan efteråt bara rullade på, jag fick vara ungefär 2 veckor på Rehab i Sandviken, där jag också fick träffa min suveräna strokeläkare.
Första tiden hemma var jobbig och att gå på stan och sånt klarade jag inte av, fick ont i huvudet, jag hade lätt för att bli ledsen men man fick ge det hela lite tid.
 
Efteråt har jag förstått att jag hade en himla tur och har fått andra värderingar i livet och utan sin hälsa står man sig slätt, liksom sina vänner, mina underbara vänner och min sambo ställde upp på ett otroligt fint sätt.
 
Dessvärre lever inte min sambo idag... han fick ett pulsåderbråck som brast i magen endast 30 år gammal och kärnfrisk.
 
Idag är jag halvt sjukpensionär, lider lite av mental trötthet och har bla. lätt för att bli ledsen. Det är sviterna jag har efter denna sjukdom samt att jag har ögonmigrän, men det hade jag ju tidigare också. Jag måste ofta vila tex när jag kommer hem från jobbet. 
Men det är olika dagar, ibland orkar man mycket mer, men man får lära sig att lyssna på kroppen.

Kommentarer

 • Eva säger:

  Fina Anneli, har inga ord - kram.

  2013-01-17 | 20:50:29
 • Erica H säger:

  Jag beundrar dig gumman! Jag är stolt över att få vara din vän och få dela både glädje o bekymmer med dig, som vi gör. Du betyder mycket för mig!Kram

  2013-01-17 | 21:24:46
 • Helena säger:

  Blir så oerhört rörd när jag läser din berättelse. Det är så svårt att förstå allt du har gått igenom fastän jag vet hur jobbigt du haft det. Ändå är du en så underbar och omtänksam människa som tänker så mycket på andra. Du är helt fantastisk Annelie, och jag är så glad över att få vara din vän<3

  2013-01-17 | 21:33:48
 • Anne säger:

  Verkligen rörande att läsa! Vet att detta hände dig men det blir en helt annan bild av alla detaljer och är glad att du klarade dig så bra trots allt. Du är en vän med hjärtat på rätta stället <3

  2013-01-17 | 22:45:32
 • Ewa säger:

  Gumman! Du har gjort det så fantastiskt bra o det är förundrande hur vissa människor tar sig igenom den ena svårigheten efter den andra! Jag som är en av dina närmsta vänner måste erkänna... att man glömmer ditt sjukdomstillstånd för att du är så levnadsglad o medveten om allt!

  Tack för att du är min vän! <3
  //Ewa

  2013-01-19 | 16:23:50
 • Susanne säger:

  Är så glad att jag har dig som vän <3 du är en riktig kämpe och jag vet att du har det tufft i mellan åt vännen. Är så glad att det gått så bra för dig och att du är duktig att lyssna på din kropp idag :)
  Massor av kramar till dig <3

  2017-11-06 | 13:41:05
 • Tina säger:

  Så bra skrivet Annelie.
  Du är alltid så pigg och i farten så man tänker aldrig på vilket elände du varit med om förrän man läser om det. Du är en kämpe <3 Kramar till digl

  2017-11-06 | 19:28:33

Kommentera inlägget här: